CANVAS Greenie

Opskrift på grøn smoothie

Det er otte år siden, jeg begyndte at blende grøntsager til smootie, eller greenie om du vil. Jeg fik et tip under mit genoptræningsforløb, et tip om at få flere grøntsager, vitaminer og energi. Ærligt talt syntes jeg det smagte mest af græs og jeg nød den bestemt ikke. Otte år senere er opskriften blevet finjusteret og den er en fast del af min hverdag. Jeg drikker den oftest efter min morgen løbe(gå)tur eller på de sene arbejdsdage i studiet. Opfriskende, nærende, grønt og rart, ikke mindst for maven. Det er ikke gået ubemærket hen og flere har spurgt på opskriften, her er den. Helt simpel. Pro tip? Tilsæt ekstra citronsaft og ingefær for at camouflere smagen af græs.

CANVAS GREENIE:

2 blokke spinat fra frost
1 stor håndfuld broccoli fra frost
1 dl havremælk
1/2 banan (meget moden og gerne fra frost)
ca. 2 dl. vand alt efter ønsket konsistens
Frisk citronsaft
Frisk ingefær alt efter smag

Mere sødme? Tilsæt en lille dadel

Blend alle ingredienser og drik den med det samme – eller gem den i køleskabet til eftermiddagstrætheden melder sig!

greenie opskrift - canvas greenie

En kilde til vitaminer og mineraler

CANVAS greenie består primært af spinat og broccoli. Netop fordi, at jeg i sin tid havde svært ved at inkludere de grønsager i min kost, af den simple grund at de ikke smagte mig synderligt godt. Spinat er en ekstremt næringsrig grøntsag. Dens mørkegrønne blade er fyldt med vitaminer som A, C, og K samt folat, jern og antioxidanter. Broccoli bidrager til denne greenie med C-vitamin, fibre, og antioxidanter som sulforaphan, der har potente antiinflammatoriske egenskaber. Alt sammen noget der nærer og danner et godt basisfundament for din greenie. Toppet med ingefær får du en næringsrig og smagfuld grøn smoothie. Et godt tip er at købe grøntsagerne på frost og gerne økologiske. Jeg foretrækker REMA1000 økologisk frugt og grønt til mine smooties – god pris og god kvalitet. Sørg dog for, at din blender kan blende is, ikke alle er helt så effektive til frosne råvarer. 

God fornøjelse! 

Måske er du også interesseret i

Denne side benytter cookies. Ved fortsat brug af siden godkender du automatisk brug af cookies.   LÆS MERE

PRivat & semiprivat pilates