Hvad er
pilates?

Pilates er en helhedfokuseret træningsform. Pilates øvelserne kombinerer elementerne styrke, mobilitet af led, fleksibilitet af muskler samt balance og vejrtrækning. Elementer som forener og forbedrer dit fysiske og mentale fundament. 

Træningsmetoden er oprindeligt udviklet af Joseph Pilates (1883-1967). Han udviklede et repetoire af op mod 600 forskellige øvelser samt Pilates udstyr. Der er i dag primært to grene af Pilates; Classic og Contemporary. 

I Classic Pilates prioriteres Joseph Pilates oprindelige form og udgangspunkt i øvelserne. 

Fokus hos CANVAS er Contemporary Pilates som inkorporer de klassiske Pilates øvelser i en moderne setting, der tager højde for nyeste videnskab indenfor arbejdet med krop og sind. Det primære mål er at skabe den rigtige træning til den enkeltes ønsker, mål og behov. 

 

Reformer Pilates

Reformer Pilates er et populært udstyr brugt til alt fra genoptræning til fitness hold. Bygget op omkring modstand fra fjedre, kan vognen kører frem og tilbage på rammen. Ligeledes kan man fører vognen frem og tilbage ved hjælp af hånd- eller fodstropperne. Modstanden fra fjedrene kan justeres og øvelserne på reformeren tæller både liggende, stående samt siddende øvelser til hele kroppen. 

Reformeren er et ideelt redskab uanset om man træner for styrke, støtte, mobilitet eller fleksibilitet. Øvelserne kan justeres alt efter fokus, niveau og ønsker. 

Tower

Tower besidder mange af de samme funktioner, som en Pilates Cadillac – den fylder bare markant mindre. 

På et tower kan man påsætter redskaber som trapez, fjedre til barren, samt længere fjedre med fod og håndstropper. Træningen foregår både siddende, liggende, og knælende, ligesom der kan laves stående øvelser fra gulvet. 

Tower kan enten bruges med fast underlag eller i kombination med reformeren, hvor vognen på rammen er i bevægelse. 

Wunda Chair

Wunda chair er som det resterende Pilates udstyr bygget op omkring modstand fra fjedre. Her er det pedalen der bevæger sig op og ned og giver støttet eller udfordring alt efter hvilken modstand der påsættes fjedrene.

På Wunda Chair kan udføres både siddende, liggende og stående øvelser – og derved give diversitet af din træning. Wunda Chair er især god til specifik træning, samt genoptræning ved hjernerystelse, da udstyret ikke er i bevægelse. 

Wunda Chair er et af studiets absolutte favoritter til privat træning – og efter sigende også mange kunders favorit!  

Pilates Matwork

En Pilates Matwork klasse er en gruppeklasse på 5 deltagere. På klassen arbejder man på måtte igennem et flow af forskellige øvelser. Efter en klasse vil du have gennemført en helkropstræning baseret på elementerne styrke, mobilitet, fleksibilitet, balance og vejrtrækning. Pilates Matwork er ideelt til træning af styrke og smidighed. Ligesom det er en træningsform, der kan tages med overalt og ikke kræver andet en dig og et underlag.

På en Pilates Matwork klasse bruger vi lejlighedsvist forskellige redskaber som bolde, lettere håndvægte, foamroller og elastikker. 

Denne side benytter cookies. Ved fortsat brug af siden godkender du automatisk brug af cookies.   LÆS MERE