Sådan kommer du i gang med træning

Der er mange spørgsmål, man stiller sig selv, når man skal i gang med noget nyt. Det gælder også træning. For hvor starter man, når man ikke ved hvad der er det rigtige? Hvad er bedst? Hvad er passende til mit niveau og hvordan får jeg mest ud af den tid jeg bruger på min træning? 

Hvad er Pilates egentligt og hvordan ved jeg, om jeg skal vælge studio Pilates på udstyr eller Matwork hold på måtten? Og hvad er forskellen egentligt? 

Jeg kommer her med nogle bud på, hvad du skal tage stilling til, for at finde den rette træning til dig, din krop og din hverdag. 

Kom i gang med træning - canvas aarhus - pilates

Hvad er dit mål med træningen?

For at finde den rette træningsform til dig, skal du først og fremmest være afklaret omkring dine mål for træningen. Stil dig selv spørgsmåle, hvorfor vil jeg i gang med træning? Dit svar kunne være lignende disse eksempler: 

 • Jeg ønsker at træne, for at komme mine smerter til livs

 • Jeg ønsker at træne for at undgå gener og hovedpine ved et stillesiddende kontorjob

 • Jeg vil gerne tilbage til en stærk krop efter graviditet og fødsel

 • Jeg vil træne for sundhed, knogler, muskler, hjerne og hjerte

 • Jeg vil træne for at forbinde krop og sind og reducere mine stress symptomer

 • Jeg vil forbedre min smidighed

 • Jeg vil inkludere styrketræning for at skadesforebygge og støtte min løbetræning

 • Jeg vil i gang med en træningsform som jeg kan bruge uafhængigt af træningscenter, studio og redskaber

Når du har fundet dit hvorfor, din målsætning er det meget lettere at finde den optimalte træning til dig. Derudover er der også større sandsynlighed for, at du være vedholdende og skabe en kontinuerlig træningsrytme, når du har en stærk grund til din træning. 

Hvor meget vil du investere?

En anden ting der er værd at overveje er dit budget til træning. Privattræning samt studio Pilates på udstyr er det økonomisk tunge valg, det er dog også det valg, som kan give dig de bedste resultater, da træning er specifikt tilrettelagt efter den målsætning, du netop har fastlagt. Privattræning kan være et sted at starte ud, for at få de rette forudsætninger for at få det meste ud af holdtræningen. Ligesom privattræning og holdtræning, kan være et stærkt makkerpar for en givende træningsrutine. Er du påvirket af længerevarende smerter, vil privat træning være det rigtige valg, så vil kan arbejde specifikt på at lindre og afhjælpe din smerteproblematik. 

Ønsker du blot træning for generel styrke og fleksibilitet er holdtræning det rigtige for dig. Det er også det rette valg for dig, der får energi og motivation af at træne sammen med andre. 

Hvordan er din hverdag tilrettelagt?

Vi kan have mange ønsker og ideer til, hvordan vores optimale hverdag ser ud, hvad vi skal nå og hvor meget vi skal træne. Sandheden er dog, at de fleste tager fat på mere end de reelt har tid og overskud til. Derfor er det vigtigt at klarlægge, hvor meget tid du reelt har til rådighed og hvor meget tid du ønsker at bruge på din træning. Dit svar kunne se sådan ud: 

 • Jeg har en travl og omskiftelig hverdag og derfor brug for mulighed for fleksibilitet og effektivitet i min træning  
   
 • Jeg har børn og familie og ønsker derfor at kunne træne hjemme  
    
 • Jeg sætter pris på, at træningen er faste dage og faste tidspunkter hver uge, så jeg kan lægge det i kalenderen  
    

Har du brug for ultimativ fleksibilitet i din træning, men ønsker studio træning, er privattræning det rette valg. Ved privat træning, kan du frit booke i bookingsystemet alt efter, hvordan din uge ser ud og du er sikret en effektiv træning tilrettelagt efter din målsætning. 

Har du små børn eller rejser du meget, vil et online medlemsskab være et godt alternativ til at komme til studiet. Her kan du træne, hvor som helst og når som helst. 

Sætter du pris på, at din uge er fast tilrettelagt og din træning ligger på faste dage og tidspunkter er holdtræning det rette valg.  

Hvordan er dit fysiske og mentale udgangspunkt?

Vær ærlig omkring dit udgangspunkt. Er du helt nybegynder indenfor en sportsgren eller bevægelsesform, skal du starte fra bunden, også selvom du måske er i god fysisk form. 

Har du ikke været fysisk aktiv igennem en længere periode, vil din fysiske form også være derefter. Husk at starte på dit aktuelle niveau, det øger sandsynligheden for, at du lykkedes med din træning og skaber en holdbar træningsrutine – og det gør det endnu bedre, når du kan gå skridtet videre med de mere udfordrende øvelser og hold.  

Studio Equipment Pilates, Matwork hold eller online?

Studio equipment Pilates, altså Pilates på udstyr, er for dig, som ønsker målrettet træning som privat og trio. Det er også for dig, som generelt finder træning på udstyr sjovere og mere givende end træning med egen kropsvægt på måtten. På udstyret kan vi skrue mere på intensiteten og målrette træningen bedre hvadenten du har brug for mere hjælp eller øget udfordring. 

Pilates Matwork er for dig, som sætter pris på en holdtræning, hvor man får følelsen af at skabe energi sammen med resten af holdet. Pilates Matwork er med egen kropsvægt og små redskaber, hvor vi kan justere øvelsernes sværhedsgrad. Pilates Matwork er hovedsageligt core træning med fleksibilitetsøvelser.

Online træning giver dig fri mulighed for at træne når som helst og hvor som helst. Du bliver guidet igennem øvelserne som ville du være på Matwork holdtræning i studiet og du finder klasser til ethvert kropsfokus, din dagsform og dit mål. 

Læs mere om de forskellige muligheder her: 

Er du stadig ikke sikker på, hvilken løsning der er din rigtige for dig?

Har du spørgsmål, vil du gerne se studiet og vide mere om hvordan du kommer i gang med Pilates? Book en gratis konsultation, så finder vi den rigtige træningsløsning til dig.

Måske er du også interesseret i

Denne side benytter cookies. Ved fortsat brug af siden godkender du automatisk brug af cookies.   LÆS MERE

PRivat & semiprivat pilates